Vidék vagy város? Melyiket választanád?

Hogy tudnék-e vidéken lakni huzamosabb ideig? Nem hiszem. Én az az ember vagyok, aki mindig pörög, eljárkál ide-oda, aki társaságban van állandóan és sosem áll meg egy pillanatra sem. Ha ki akarok kapcsolni és kicsit pihenni, akkor néhány napot nagyon szívesen eltöltök vidéken vagy éppen a természetben kirándulva, sétálgatva, túrázva, de sokáig nem tudnék vidéken lenni. Nekem kell a pörgés, és az, hogy gondolok egyet és elmegyek valahova, azt a városi élet tudja nekem megadni.

Van egy telkünk vidéken, közvetlenül az erdő közelében. Tavasszal és nyáron sokat vagyok ott, de akkor is csak 1-1 hétvégére, tehát nem heteket töltök ott. Imádom a természetet, imádom, hogy vidéken csend van, nincs folyamatos autós száguldozás és dudálás, mentő szirénázás, a levegő is tisztább és talán az emberek sem olyan búval béleltek.

Sokszor, amikor buszon vagyok vagy akár bármilyen más tömegközlekedési eszközön, semmi mást nem látok, csak hogy az emberek nyomják a telefonjukat vagy éppen depressziósan, maguk elé bambulva ülnek, mintha teljesen nem lennének önmaguk. Se egy kedves mosoly, semmi. Ez elég fura, külföldön ennyire nem érzem az embereken ezt a komolyságot.

Amikor vidéken vagyok, mindig olyan jól alszom. Tiszta levegő, csend, semmi sem zavar. Még a reggeli kakaskukorékolás sem, sőt, még élvezem is, mert legalább helyettesíti a telefonos ébresztőt. Nem szeretem átaludni a napot, főleg akkor nem, amikor ott vagyok. Mert azért vagyok vidéken, hogy kikapcsoljak, feltöltődjek, viszont, ha túlalszom magam, akkor az minden, csak nem pihentető. Attól sokkal fáradtabb vagyok és lehangolt.

Felkelek korán, elmegyek a boltba, veszek friss reggelit, elmegyek sportolni, olvasok a gangon, sétálok az erdőben. Szoktam fotózni is, imádom a természetfotózást, sőt, amikor nagyon jó idő van, akkor pokróccal együtt megyek ki az erdőbe, leterítem és egy kis nassolnivalóval lefekszem és olvasom, vagy csak bedugom a fülhallgatót a fülembe és zenét hallgatok, de sokszor azt sem használom, mert szeretem a csendet. De mikor hogy alakul, kedvtől is függ. Egy ilyen remek hétvége után egyből több energiával tudok nekiindulni a városi életnek és a pörgésnek, ami nap, mint nap az életem része. Munkámból kifolyólag is sokat vagyok úton, rengeteg emberrel tartom a kapcsolatot és a céget is egyben kell tartanom, úgyhogy van munkám bőven. Szerencsére a barátaim is itt vannak nekem, így sokat tudunk együtt lógni, de a kollégákkal is mindig van valamilyen program, amin közösen veszünk részt. Kíváncsi vagyok rá, vajon Te tudnál vidéken élni huzamosabb ideig?