Na, ki mit szeret, hol szeret lakni: fővárosban, nagyvárosban, vagy vidéken?

Nekem nehéz lenne eldöntenem. Szeretem a kétlaki életemet. Vidékről származom, de már 3 éve Budapesten élek, tanulok és dolgozom. Hétközben a budapesti nyüzsgés, hétvégeken a kisváros romantikája az, amitől egésznek érzem az életem. Ez a kettő egészíti ki egymást tulajdonképpen. A fővárosban tömegközlekedést használok, otthon azonban van egy kocsim, amolyan hétvégi autó ez. Vannak időszakok, amikor kifejezetten sokat használom, szóval nem, nem kihasználatlan attól még, hogy hétvégi autó!

Annak idején azért vettem ezt a német márkát, mert volt egy barátom, aki nagyon ért a német technikához, gyerek kora óta bütyköl, szerel, most pedig járműmérnöknek tanul az egyetemen is. Ő az én privát szerelőm, 6 éves korunk óta ismerjük egymást, szóval nagyon megbízom benne.

Az autó imádatomat viszont Budapestre is elhoztam magammal, itt is vannak már barátaim, akikkel szeretek autós témákról beszélni, és nagyon hálás vagyok nekik, ha néha vezethetem a járgányukat. Az egyik ilyen barátomtól hallottam az olajwebshop.hu-ról, ami elsőre egy átlagos autós webshopnak tűnik, de higgyetek nekem, hogy sokkal királyabb, mint a többi, amikkel eddig találkoztam. Mivel van négy boltjuk Budapesten belül, négy nagyon különböző pontján a városnak, ezért egyikbe másikba már ellátogattam a barátaimmal. Segítőkész, hozzáértő emberek fogadtak minket, nem volt rossz kérdés, nem volt megoldhatatlan probléma. Nem néztek hülyének minket, ez a lényeg. Szerintem sok szerelőre és autós szakemberre igaz, hogy csak a hasonszőrűvel képes beszélgetni és megértetni magát. A szakzsargont beszéli, nem tud vagy nem hajlandó elmagyarázni dolgokat, untatja az egész. Na, ez az olajwebshop.hu-nál egyáltalán nincs így, pedig tényleg nagyon profik a szakmájukban.

Az egyik óriási pozitívum, hogy nagyon egyszerű használni a webshopot, de tényleg, még a nagypapimra is simán rábíznám, hogy rendeljen. Már csak azért is, mert telefonon is lehet rendelni.

Vidéken gondolhatjátok, hogy nem viszem el ilyen olyan profi műhelybe az autómat, ha olajat kell például cserélni. A haverom megoldja. Viszont egyszer rákérdeztem, hogy hol veszi az olajat, az olajszűrőt. Nem volt rossz az ára, de minőségre jobbat is el tudtam volna képzelni. Megmutattam neki is a honlapot, és meggyőztem, hogy legközelebb rendeljünk onnan. Egyrészt, az egész vállalkozás a motorolajakra szakosodott, szóval nagyon értik a dolgukat ezzel kapcsolatban. Könnyedén lehet válogatni a márkák, típusok, kiszerelések között. A leírás abban is segítenek, hogy milyen autóhoz mennyi és milyen olajat vegyünk. Mondjuk tudom, persze, a szerelőmnek erre aztán semmi szüksége nincs, de néha azért nem rossz egyben látni a képet, hogy mit, hol, merre, meddig…

Az árakon sem kell aggódni, mivel a kiszállítás 20.000 forint fölött ingyenes! Hát annak, aki hivatás szerűen szerel, annak nem okoz gondot ennyi pénzt elkölteni egy rendelés alkalmával, ugyanis mindenféle autós holmiból feltöltheti a készleteit egyszerre, nem kell érte elmennie, elhozza a futár. Nagyon kényelmes. És, 20 kilogramm lehet egy csomag maximum, ami azért valljuk be, nem kevés, ha az ember olyan csetreszeket rendelget, mint olajszűrők, autó fólia, gyertyák, vagy izzók.

Mióta először vásároltunk innen, azóta gyakran adunk le rendelést együtt: én veszek egy-két ápolással vagy karbantartással kapcsolatos dolgot, például kárpit tisztítót, vagy műanyagápolót. A szerelő haverom pedig az éppen aktuális ügyfeleihez mérten a legtöbb mindent be tudja szerezni itt.

Alig várom, hogy újra hazamehessek, és nekiindulhassak a vidéki utaknak a kis autómmal!