Van, ami miatt vidékről is érdemes időnként Pestre járni: a tradicionális thai masszázs. Számomra legalábbis ez egy akkora élmény és egészségtudatos kikapcsolódás, amiért minden hónapban feljövök a fővárosba.

Persze nem kell itt most arra gondolni, hogy a világ végéről kell feljárnom, egyszerűen csak egy jó órát utazok, azt is autópályán. De a fő indok, amiért a nagyvárosba érkezek, az egyértelműen a tradicionális thai masszázs. Itt vidéken is vannak masszázs szalonok, de az valahogy nem ugyanaz. Kipróbáltam néhányat, de mégis mindig ott kötöttem ki, hogy Pestre foglalok inkább. Aztán találtam egy olyan stúdiót, amitől egy ideje már nem tudok és nem is akarok elbúcsúzni.

A Karma Thai Massage szalonba először csak egy félórás talpmasszázsra ugrottam be. Kivételesen éppen arra jártam más okból kifolyólag és pont volt ennyi felesleges idő. Hát kipróbáltam és nem bántam meg. Azóta már tulajdonképpen az összes szolgáltatásukat kipróbáltam és mind fantasztikus. De ami nekem igazán bejött az a tradicionális thai masszázs.

Sokan tartanak attól, hogy egy ilyen kezelésen bizonyos fájdalmas dolgok is történnek. Ezt mindenképpen szeretném megcáfolni. Egy hagyományos thai masszázs alkalmával a masszőr olyan pontokon megy végig, ahol felgyülemlett a stressz, a feszültség és a görcs. Éppen ezért amikor ezeket úgymond kinyomkodja a testünkből, akkor az lehet, hogy időnként kellemetlen érzés. Azonban egyik részről ennek ez a normál módja, másképp nem lehet csinálni. Másrészről pedig természetesen vannak fokozatok, hogy ezt mennyire csinálják durván vagy kevésbé durván. Ez pedig csak egy kérésébe kerül a vendégnek, hiszen mindig az ő igényei vannak előtérben. Tehát, ha valaki nem szeretné, hogy kicsit is kellemetlen legyen, az kérheti óvatosabban a masszázst. Minden csak kommunikáció kérdése.

Vannak nagyon klassz csomagajánlatok azoknak, akik rendszeresen szeretnék igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat. A Karma Thai Massage weboldalán mindenről részletes információt lehet találni, csak néhány kattintás az egész. Elérhetők 5-10-20 alkalmas bérletek, de csak egy alkalmas látogatásokra vonatkozó árak is. Ami pedig külön jó, hogy most egyébként is kedvezményes időszak van. Ez azt jelenti, hogy az alkalmi látogatások esetén 20% kedvezmény jár a jegyekből. A bérletek esetében pedig ennél is komolyabb akciók vannak.

Az 5 alkalmas bérletre az eredeti 10% kedvezmény helyett 20% kedvezmény jár, a 10 alkalmas bérlet esetén ez 15-ről 30%-ra, míg a 20 alkalmas bérlet esetében pedig 20-ról 40% kedvezményre változik. Tehát ha 20 alkalmat kifizetünk előre, akkor szinte a felére tulajdonképpen ingyen mehetünk el. Szerintem ez annak, aki rendszeresen jár tradicionális thai masszázsra, vagy bármilyen más kezelésre remek ajánlat. Lehet, hogyha újra kinyitnak akkor meg is lepem magamat egy ilyen ajándékkal és akkor aztán erre az évre azt hiszem, megvan a program minden hónapban.