Évről évre egyre többen költöznek vidékre a nagyvárosból, és ennek nem csak a nagyon magas ingatlanárak az okai, hanem mert így van lehetőségük új, teljesen a saját igényeikre szabott házakat építeni. Nem kell már többé a száz éves társasházak lelakott lakásai között válogatni, azok régi, ütött kopott gázos cserépkályháival, vagy harminc éves gázkonvektoraival szenvedni, hanem telepíthetnek modern, költséghatékony, energiatakarékos elektromos fűtést. Na, de mindenkinek jó ugyanaz a fűtés? Erre ad választ egy jó padlófűtés kalkulátor!

Miért éppen padlófűtés?

Sokféle elektromos fűtésrendszer elérhető a világon, de a legnépszerűbbek talán a padlófűtés megoldások. És több áll emögött, mint a tény, hogy nagyon komfortos zokni nélkül sétálni télen is a padlón!

Az elektromos padlófűtés rendszerek sugárzó hővel működnek a konvekciós rendszerekkel ellentétben. A két technológia közötti fő különbség leginkább abban rejlik, hogy míg az utóbbi elsősorban a levegőt melegíti föl, addig az előbbi közvetlenül a szobában lévő tárgyakat, illetve személyeket. Magyarul itt nincs szükség semmilyen közvetítő közegre, ráadásul attól sem kell tartani, hogy a meleg levegő a plafonon rekedne.

Ezen kívül egy másik fontos előnye a padlófűtésnek, hogy gyakorlatilag láthatatlan. Nincs fűtőtest, ami ronthatna a szoba esztétikáján, és főleg nincs semmi, ami a hő útjába állhatna.

Vidéki házaknál az elektromos padlófűtés a nyerő

padlófűtés kalkulátor

Amikor a sógoromék költöztek le a szomszédunkba, ők egy igen komoly felújítással kezdték a munkát, aminek része volt a régi padló felszedése is. Én javasoltam nekik, hogy ha már úgyis ezt teszik, akkor igazán üthetnének két legyet egy csapásra, és vehetnének elektromos padlófűtést is. Rögtön ajánlottam is nekik egy céget, az Elektromos Fűtés Kft.-t, akik korábban több másik szomszédomnál is végeztek kivitelezést. Sógorom először az árral kapcsolatban érdeklődött, mire elküldtem neki a cég weboldaláról a padlófűtés kalkulátor oldalt, mert azon nagy vonalakban fel van vázolva, milyen költségekkel lehet számolni. Azt, hogy egy adott helyiségbe milyen méretű fűtőszőnyegeket kell milyen felosztásban lefektetni, már a cég a saját kalkulátorával számolja ki, de a weboldalon található adatok alapján már az egyszeri ember is könnyen tud számolni.

Sógorom is belépett az elektromos padlófűtés klubba

Nem sokkal a beszélgetésünk után sógorom fel is ment az oldalra, és már másnap azzal büszkélkedett nekem, hogy árajánlatot is kért a cégtől. Nem kellett sokat állniuk a munkával, mert viszonylag gyorsan folyt az ügyintézés, aminek köszönhetően a régi falusi ház egy teljesen új, modern fűtésrendszerrel gazdagodott. Azóta is jól esik minden hűvösebb délutánon átmenni hozzájuk látogatóba. Olyannyira, hogy már én is azon gondolkozom, hogy árajánlatot kéne kérnem az elektromospadlofutes.info-n keresztül. Magamat ismerve, néhány héten belül ezt meg is fogom tenni.