A vidéki élet nagyon nyugodt, nincsen nyüzsgés és barátságosak az emberek. Viszont egy nagy hátránya van, hogy sokkal kevesebb a lehetőség. Minden téren. A munkahelyi, szórakozás és tanulási lehetőségek korlátozottak, illetve csak a házi orvos érhető el. Így, ha komolyabb beavatkozás vagy probléma miatt szeretnék felkeresni egy orvost, azt nem tudom helyben megtenni.

Így, amikor a hasplasztika miatt kerestem a megfelelő szakembert, akkor az interneten keresgéltem. Nem volt egyszerű dolgom, hiszen rengeteg klinika foglalkozik hasplasztikával, de nekem a legjobbra volt szükségem. Ekkor találtam rá a Kelemed Plasztikára.

A honlapjuk pont olyan volt, amire szükségem volt.

Minden információt rögtön megkaptam a beavatkozással kapcsolatban, amire szükségem volt és amire kíváncsi voltam. Minden közérthetően és világosan van megfogalmazva, hogy a műtét előtt mindenki megkaphassa a megfelelő tájékoztatást. A honlapjukon tudtam meg azt is, hogy hét fajta hasplasztikát különböztetnek meg a műtéttechnika szerint.

A hasplasztika kritériumai is fel vannak részletesen tüntetve, így már most rádöbbenhet valaki, ha nem alkalmas rá. Ilyen kritérium például: min. 6 hónapos stabil testsúllyal kell rendelkezni, a testtömegindexnek harminc alattinak kell lennie, stabil egészségügyi és lelkiállapottal kell rendelkezni, és vannak még egyéb kritériumok is illetve hasfallal kapcsolatos feltételek is.

Tájékoztatást adnak a műtét előtti kivizsgálás szempontjairól is, hogy milyen vizsgálatokon kell részt venni illetve, hogy milyen módokon lehet kérni az érzéstelenítést a műtétnél.

Én itt tudtam meg azt is, hogy mennyi időt vesz igénybe egy ilyen műtét. Ugyanis a hasplasztika 1,5-2,5 óráig tart átlagosan, néhány esetben egy kicsit több időt vehet igénybe. A műtét utáni tiltólistás tevékenységek is fel vannak tüntetve, és az is, hogy mire kell kiemelten figyelni. Pl.: a műtét után 2 napot a kórházban kell maradni, a sportolás 6-8 hétig nem megengedett, nagyjából 6 hétig haskötőt kell viselni, 2 hetet a műtét után aktív pihenéssel kell tölteni.

Felkészítenek a lehetséges műtét utáni szövődményekre is, hogy még időben fel lehessen ismerni és a kezelése időben megkezdődjön. A műtétről még képeket is lehet látni a Kelemed klinika oldalán, így bátran mondhatom, hogy a tájékoztatás és informálás maximálisan teljes körű. Az árak is pontosan fel vannak tüntetve, így pontosan lehet készülni a beavatkozásra.

Engem meg tudtak győzni arról, hogy ők lehetnek a legjobb választás számomra, így időpontot foglaltam hozzájuk konzultációra.

Ha te is hasplasztikán gondolkozol, és még nem tudod kihez fordulhatnál, akkor nézz szét a Kelemed Plasztika oldalán bátran.