Nagyon szeretem a vidéki életet, nyugodt és csendes. Sokan nincsenek oda érte, mert túl lassú, de én nem így érzem. A nagyváros forgataga, zaja és állandó nyüzsgése után igazi megváltás volt nekem vidékre költözni. Az egyetlen hátrány, hogy hozzánk kissé bizonytalanul érnek el a csomagok és levelek, illetve nem is bizonytalanul, de lassabban. Mivel nem jön minden egyes nap a postás, csak hetente egyszer, ezért előfordul, hogy késve kapok meg egy üdvözlőlapot vagy a rendelt csomagomra is többet kell várnom. Eleinte ez nagyon furcsa volt nekem, azt hittem, már el is veszett a csomag, de aztán lassanként hozzászoktam és ma már észre sem veszem, hogy egy-két munkanapnál tovább tart a szállítás.

Így volt ez a frissen rendelt illóolajokkal is, amiket az internetről szereztem be. A legjobban talán az Argán olaj hidegensajtolt 30 ml – Humanity nevűt vártam, mert már ráfért a hajamra egy alapos ápolás és hidratálás. Én mindig argán olajat használok a hajvégekre, hogy ne töredezzenek és ne kelljen annyira gyakran fodrászhoz mennem levágatni a hajam végéből. Tudom, hogy egy ilyen szükséges, egészségügyi vágás nem a világ vége és hamar megnő a haj, de nekem mégis minden egyes alkalommal vérzik a szívem, amikor a fodrászhoz megyek. Viszont mióta az argán olajat használom, sokkal ritkábban látogatom meg a fodrászt, aki még meg is szokott dicsérni, hogy mennyire szép és hidratált a hajam. Nem csak a hajvégekre használom az argán olajat és a többi hajápolót, hanem hajmosás előtt, pakolásként is szoktam őket alkalmazni. A fejbőrön keresztül felszívódva az argán olaj serkenti a hajnövekedését és még hidratálja is azt, úgyhogy hetente legalább egyszer érdemes nem csak a hajvégekre kenni.

A többi illóolajat nem csak hajápolásra használom, a teafa olajból például az arckrémembe szoktam csepegtetni, mivel tisztítja és nyugtatja a bőrt, így a problémás vagy pattanásos arcbőrre kifejezetten ajánlott a használata. A levendula illóolajat azokon a napokon szoktam vagy a fürdővizembe csepegtetni, vagy csak párologtatni a lakásban, amikor nagyon nehéz és hosszú volt a nap és szükségem van egy kis relaxációra. De a levendula az elalvást is segíti, úgyhogy ha valakinek nehezen kezdődik az éjszakája és hiányzik belőle a pihentető alvás, akkor érdemes kipróbálnia, hogy a párnája cseppent egy kicsit.