Teljesen megőrült az időjárás. Ezen a nyáron anyánál, vidéken extrém gyakorisággal esett az eső. Van egy nagy medencéje, amit kétszer is le kellett engednie teljesen, mert az eső mennyisége miatt, tiszta alga lett az egész. Pedig anya mindig az előírtnál több algaölőt öntött a vízbe, így is sok volt neki. Ez még talán a kisebbik rossz. Miután anya megvette ezt a vidéki házat, mindent szépen felújított, de a tetőre már nem maradt pénze, azt jövőre tervezi. Sajnos a tető jó szerkezeti állapotának ellenére, a cserepek hiányosan vannak fent, ami fent van az pedig vagy törött, vagy el van csúszva. Ezt természetesen anya is látta, és sokszor kérte tőlem, hogy a padláson keresztül igazítsam meg, illetve cseréljem ki a cserepeket. Ha pedig hiányzott egy, mert a vihar leverte, akkor pótoltam neki. Próbáltam szinten tartani a nem túl jó állapotú tetőt. Ám a legutóbbi vihar és hatalmas eső alkalmával, beázott a ház.

Egyetlen egy szerencsénk volt, ami pedig az volt, hogy volt anyának biztosítása, beázásra is kiterjedve. Ez nála azért volt különösen mérvadó, mert a kár jelentős volt, mivel egészen átázott az álmennyezet is, ami pedig nem egy olcsó mulatság, mint azt gondolom, ti is tudjátok. Anya egyből fel is vette a kapcsolatot a Pannon Safe-el, akiket a ház vásárlásánál választott. Hála az égnek, eddig nem volt szükség felvenni velük a kapcsolatot, viszont ez egy jó visszaigazolás volt, hogy anya tényleg megbizonyosodjon, nagyon is jól választott. Amikor anya felhívta a biztosítót, egyből nagyon segítőkészen kezdtek el foglalkozni az üggyel. Anyára már akkor is jó benyomást tettek, amikor a biztosítást kötöttek a házra. Sajnos most éles helyzetben is tesztelni kellett a biztosító hozzáállását. Anya elmesélte nekik részletesen, hogy mi is történt, és azt is, hogy szerinte mekkora a kár. Anya mások tapasztalatai miatt tudta, hogy nem mindegy, melyik biztosító cégnél kötjük a lakás biztosításunkat. Annak idején anya a Pannon Safe-et választotta biztosítójának. Anya akkor körülnézett a piacon, hogy melyik biztosító cég miket ajánl, és mennyi pénzért. A lakásbiztosítás beázás esetén nagyon kedvező feltételekkel kecsegtet. A Pannon Safe-nél egyébként egy nagyon sok mindenre kiterjedő biztosítási csomagot választott anya, mert nem szerette volna a véletlenre bízni. Szerintem mindenképpen aszerint kell biztosítót és biztosítási csomagot választanunk, hogy figyelembe vesszük az ingatlanunk állapotát, szokásainkat, és figyelembe kell vennünk mindent, ami olyan tényező, hogy befolyásolhatja a lakásbiztosítás kiterjedtségét. Ez mindenki számára érthető kell, hogy legyen, mégis mire terjed ki a biztosítás. Ezt megelőzően kell választanunk. Utána hiába reklamálunk, ha nincs benne a lakásbiztosításban egy másik cégnél, hogy beázásra is ad e vajon pénzt.

A tanulság szerintem mindenképpen megjegyzendő mindenki számára, aki biztosítás előtt áll, mert új ingatlan került épp a tulajdonába. Anya szerencsére okos nő, jól döntött, most pedig nem kell, hogy fájjon emiatt a feje.