Bízom benne, hogy más vidéki sorstársam is átérzi, milyen nagy dolog is Budapestre költözni az egyetemi évekre. Olyan, mintha egy teljesen más világba csöppenne az ember. Én világ életemben vidéken, falun éltem. Oda jártam óvodába, iskolába és a gimnáziumot egy közeli kisvárosban jártam ki. A vidéki élet teljesen már, mint a nagyvárosokban. Sok pesti el sem tudja képzelni, hogy milyen falun élni, maximum csak azt tudja, amit a hírportálokban olvas.

Hatalmas váltás volt nekem, amikor felköltöztem a fővárosba. Nem csak életérzésben volt más, hanem anyagilag is megterhelőbb volt nekem és családomnak. Emiatt gyorsan kellet egy jól fizető diákmunka budapest területén.

Nem kellett azonban sokáig keresgélnem, hiszen a TopiWork iskolaszövetkezetnél gyorsan rátaláltam a tökéletes állásra. Ezt az oldalt egy felsőbb éves ismerősöm ajánlotta nekem, hiszen ő is ennél az iskolaszövetkezetnél van. Egy remek gyakornoki állást talált a TopiWorknél, ahol a szakmai gyakorlatát is le tudta igazolni, valamint jó a fizetése is.

Hasonlóra vágytam én is, és csodák csodájára meg is kaptam. Leadtam a jelentkezésem egy műszaki gyakornoki pozícióra, majd be is hívott magához az iskolaszövetség. Megfeleltem az első körös interjún, így továbbküldték az önéletrajzomat a diákot kereső cégnek. Ők is behívtak egy interjúra, ami hála égnek szintén sikeresen zárult, ugyanis felvettek magukhoz.

Amellett, hogy mindez remek órabérrel jár, még egy stabil munkahelyet is a magaménak tudhatok. Nem mellesleg hatalmas előny lesz később, hogy már ilyen munkatapasztalattal diplomázok le, vagy akár maradhatok ennél a cégnél még az egyetemi évek után is.

A TopiWorknél szinte csak ilyen állásokat fogsz találni, hiszen olyan cégekkel dolgoznak együtt, akik szakmai kompetenciákkal rendelkező és hosszútávra munkát kereső diákokat akarnak.

Továbbá egy nagyon hallgató központú iskolaszövetkezetről van szó. Nagyon segítőkészek és minden borzasztóan egyszerűen működik náluk. Az adminisztráció gyors és online folyik, így neked szinte semmivel sem kell bajlódnod. A jelenléti ívedet kell egyedül eljuttatnod hozzájuk minden hónapban, de ez a fáradozás tökéletesen megéri a magas fizetésedért cserébe.

Nézz körül az oldalukon található diákmunkák között, akár gépészmérnöknek, mechatronikai mérnöknek, villamosmérnöknek, gazdaságinformatikusnak, programtervező mérnöknek tanulsz, de akkor is, ha valamilyen gazdasági, pénzügyi szakra jársz.

Ha nem konkrét szakirányban szeretnél elhelyezkedni, akkor általánosabb pozíciókat is fogsz náluk találni, sőt, még alkalmi munkákat is hirdetnek időnként.

Én mindenképpen ajánlom – még akkor is, ha nem vagy rászorulva anyagilag -, hogy vállalj diákmunkát az egyetemi éveid alatt. Már csak tapasztalatszerzés szempontjából is megéri, a pénz pedig csak egy nagy bónusz. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, csak is a TopiWork szövetkezetet ajánlom, ahol ott vár rád a legjobb diákmunka budapest területén.