Sok mindennek lehet hírértéke, még olyasminek is, ami abszolút nem várt. Hír az, hogy az országgyűlésben mit határoztak, hír, hogy valaki megnyerte valamelyik lottót, és ugyanúgy hír az is, hogy baleset miatt teljesen bedugult az M7-es autópálya egyik iránya.Hír lehet, hogy a családban valakivel történt valami, vagy akár csak a szomszédságban esett meg olyasmi, ami elér a szokásostól. Lényegében a hírt úgy lehet legegyszerűbben definiálni, hogy újdonság, új információ a közelmúltról. Ha már itt tartunk, akkor egyénenként változhat, hogy mi számíthat hírnek, hiszen van, akit ez érdekel, másokat pedig teljesen más témák. Nekem például teljességgel hírértékű volt, amikor a fiam örömmel újságolta, hogy már léteznek Tesco Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső néven, és többé nem kell arra várni, hogy bedobják a postaládába, összegyűrve, megkésve.

Sajnos elő-előfordul, hogy vagy a szórólapozó futár hanyag, vagy az itteni áruház kapja meg késve a reklámújságokat, de hozzánk is csak akkor jut el, amikor már régen véget ért az adott akció. Ilyenkor szépen megnézhetjük, hogy jéé, mennyivel olcsóbban tudtunk volna venni ezt is, meg azt is. Bosszantó tud lenni, komolyan mondom. Egyrészt így nem tudunk előre tervezni, nem tudjuk összeállítani, hogy mi legyen a heti menü, és aszerint vásárolni, másrészt így sokkal több időnk megy el magával a bevásárlással is, ugyanis nem céltudatosan keressük a dolgokat, tehát lehet bogarászni, böngészni a termékek között. Ha legalább párszor pontosan dobnák be az újságot, és nem az akciók vége előtt egy nappal vagy másnap, akkor máris egyszerűbb és tervezhetőbb lenne az életünk. Pont ebben voltak nagy segítségünkre a Tesco Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső nevű oldalon, hiszen így bárhol, bármikor utána tudunk nézni , hogy épp mi a legjobb kínálat.

Tesco Újságok - Online lapozható formában  Akcióleső

Szóval egyszer, mikor hétvégén otthon voltunk, a fiam szokás szerint a számítógépét bújta. Nincs ebben semmi különös, nekem már fel se tűnik, illetve már nem bosszantom magam olyasmivel, hogy én az ő korában még a barátaimmal fociztam a grundon, ha volt egy kis szabadidőm, de úgy látszik, már ez a jövő, ezt kell megszokni. Szóval én olvasgattam, a feleségem a konyhában sertepertélt, és egyszer csak szólt a fiam, hogy menjek oda hozzá, mert mutatni szeretne valamit. Ez nem sokszor esik meg, bár a legtöbbször valami idétlen macskás videót vagy valami ilyesmit mutat, most azonban más volt a helyzet. Ahogy kalandozott a neten, belefutott egy olyan weboldalba, ahol az akciós újságok mind fent vannak, több áruháztól is, és mindegyik lapozható formában. Mondta, hogy ez talán a jövőben megkönnyítheti a dolgunkat a bevásárlásnál, nekem is javasolja a figyelmembe. Meglepődtem, és megköszöntem neki szépen, majd a helyemre visszatérve félretettem a könyvet, és a telefonommal én is elkezdtem böngészni az oldalt, amiken megtalálhatóak a Tesco Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső elnevezésű oldalon.

Nagyon jó kis weboldal, ráadásul mindig az aktuális van fent, de ha valakit érdekel, akkor a régebbiek is elérhetőek. Az asszonynak is megmutattam nem sokkal később, és ő is egyből rávetette magát a tanulmányozására. Így már sokkal könnyebb dolgunk volt, mikor a legközelebb össze kellett állítani a heti bevásárlást. Mindez köszönhető annak a rövid kis hírnek, hogy a fiam végre valami értelmesre is használta az internetet. Jó, azért bekeretezett emléklapot nem fogok készíttetni az esemény tiszteletére, de megjegyeztem magamnak, hogy a Tesco Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső és hasonló oldalak tényleg hasznosak, ha másért nem is legalább az ilyesmiért megéri a havidíjat befizetni az internetre.