Mindig is kedveltem a vidéki élet gondolatát, ezért nagyon örültem, amikor kiderült, hogy lehetőségem nyílik egy vidéki nagy házat megvásárolni, amihez óriási telek is társul. A ház Pest megye egyik kisebb településén van, szomszédok szinte nincsenek, vagy csak nagyon messze. Ez olyan mintha egy tanyán laknék, így bátran tarthatok állatokat és művelhetem a földet. Ugyan már három diplomával is rendelkezem, mégis ősidők óta vonz a kétkezi, fizikai munka. Tisztelem és becsülöm azokat az embereket, akik bármilyen élelmiszer termesztést végeznek és ellátják magukat. Valami hasonló terveim vannak nekem is hosszabb távon. Nem szeretek másoktól függeni, kivételt csak a feleségem jelenti, akit a világon a legjobban szeretek. Nem működhetne ez a régen dédelgetett álmom, hacsak ő nem támogatna mindenben.

Még tavasszal eldöntöttük, hogy beköltözünk az új házunkba és magunk fejezzük be a ház felújítását. Ami a kertet/földet illeti pedig elkezdtünk keresgélni az interneten, hogyan is tudnánk belakni virágokkal, zöldségekkel stb. Ehhez először fel kellett ásnunk a kertet, ami eléggé hosszadalmas volt. Mire végeztünk elkezdtünk lapátot hordani az összegyűlt törmelékek eltakarításához. Szeretem, hogy az interneten mindent meg lehet találni, ezért rögtön elkezdtem nézelődni, és beírtam a keresőbe a lapát ár keresőszavakat. A legelső keresések között megjelentek a jól ismert áruházak is, de személy szerint én azokat annyira nem kedvelem, így tovább görgetve rátaláltam a gazdabolt.hu oldalra. Már első ránézésre sokkal rendezettebbnek tűnt, mint a sokak által kedveltek webáruháza. A főoldalon elém tárult minden olyan eszköz, amely egy kert vagy föld kezelésére kell.

Még mielőtt teljesen elvesztem volna a kínálatban, rögtön megnéztem a lapát árakat. Szerencsére sokféle lapát elérhető a kínálatukban, ezért nagyobb különbségek voltak az árak tekintetében is. A termékpalettában megtalálható nagy lapát, kis lapát, ültető lapát, fanyelű lapát és hosszabbítható lapát. Számunkra egy hosszú nyelű és egy kisebb ültetőlapát volt szükséges, hogy elő tudjuk készíteni a kertet a nagy ültetésekhez. Hamar le is adtam a rendelésem két lapátra. Úgy voltam vele, hogy próbáljuk ki mennyire megbízható ez a weboldal és mennyire minőségi termékeket árul. Nos, azt kell mondanom, hogy nagyon meg voltunk elégedve a két lapáttal az első perctől kezdve. Könnyű kezelni, fogni és jó vele dolgozni.

Amint befejeztük a kert felásását és kipróbáltuk a lapátokat, újból meglátogattam a gazdabolt.hu webshopot, hogy szétnézzek milyen zöldség és gyümölcs magokat árulnak. Megdöbbentő volt számomra, hogy mennyire sokféle gyümölcs és zöldség mag létezik. Sokat olvasgattam, hogy a kedvenc zöldségeink és gyümölcseink mellett milyen további magokat vegyek meg. A cukkini, paradicsom, paprika mellé így került a kosárba pak choi és egyiptomi lapos cékla. Gyümölcsök tekintetében pedig eper, málna és görögdinnye került választásra.

Mivel sok teát fogyasztunk, ezért szétnéztem a gyógynövények között is, így kiválasztottam a kamilla, menta és citromfű magokat. Ezek olyan általános növények, amelyek jótékony hatással vannak a gyulladásokra, emésztési zavarokra stb.

Miután mindent leadtam és megérkezett a rendelésünk, örömmel kezdtük el a magok ültetését a telkünkön. Hihetetlen mekkora területet felölelt néhány magocska, azóta nap, mint nap nézzük mennyit nőttek a növények. Terveink szerint jövő ilyenkor már boldogan fogyasztjuk kedvenc zöldségeinket és gyümölcseinket a felújított házunkban.