Szinte az egész életemet Budapesten töltöttem, így azt hiszem érthető, ha azt mondom, hatalmas váltást jelentett számomra vidékre költözni. Az igazat megvallva, nem is egészen önszántamból tettem, ugyanis a párom új munkahelye irányított minket távolabb Budapesttől, de összességében nem bántam meg ezt a lépést.

Azt hiszem, senkinek nem mondok újat azzal, hogy a költözés egy igencsak macerás folyamat, főleg akkor, ha nagy a távolság a régi és az új otthonunk között. A mi esetünkben azonban még az is tovább bonyolította a helyzetet, hogy az új városban nem vásároltuk, hanem mi magunk építettük fel a házunkat.

Nagy szerencsénk volt, ugyanis hatalmas megkönnyebbülést jelentett számunkra, hogy az építkezés során számíthattunk az Acélpartner Kft. szakértelmére és munkájának megbízhatóságára. Minden szükséges acél lemez elkészítése ezt a céget a dicséri, ugyanis náluk profibb acélfeldolgozó vállalkozást nem ismerek.

Mi sem bizonyítja jobban az Acélpartner Kft. megbízhatóságát, mint hogy már több mint két évtizede tevékenykednek a szakmában, így több mint elegendő tapasztalatot szereztek acélmegmunkálás terén.

Ha vetünk egy pillantást az acelpartner.hu oldalon olvasható bemutatkozásra, azonnal egyértelművé válhat számunkra, hogy ez a cég mennyire sokoldalú. Számos területen igényelhetjük a szolgáltatásaikat — ilyen a plazmavágás, a lángvágás, a hegesztési gyök előkészítés, a gépi forgácsolás, de még a lemezlakatos munkák elvégzése is.

Amennyiben méretre vágott acél lemezekre lenne szükségünk, az Acélpartner Kft. bizonyosan a legjobb választást jelenti. Az acelpartner.hu oldal információiból kiderül, hogy ez a cég kétféle módszert is alkalmaz az acél lemezek előállításához, amelyeknek mindegyike CNC vezérlésű gépekkel történik. A különbség mindössze annyi, hogy az egyik technológia során lángvágót, a másik esetében plazmavágót használnak.

A plazmavágás egy olyan módszer, amelyet szénacélok, továbbá erősen ötvözött acélok esetében használnak, míg lángvágással szerkezeti, illetve enyhén ötvözött acélokból vágnak meghatározott méretű acél lemezeket. A plazmavágással kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az Acélpartner Kft. által használt plazmavágó gépek rotációs fejjel vannak felszerelve, ami lehetővé teszi a merőleges, illetve a ferde vágások kivitelezését, sőt, még az írást és a jelölést is. Fontos tudni továbbá azt is, hogy a lángvágást csakis tiszta propángázzal végzik, ezáltal a szép vágási felület biztosított.

Az Acélpartner Kft. azonban az acél lemez vágásán kívül acélkereskedelemmel is foglalkozik. Az eladásra kínált acél lemezek típusuk szerint igencsak változatosak: szerepel köztük nemesíthető, szerkezeti, de nyomástartó edény acél is. Ezekről a lemezekről továbbá azt is érdemes tudni, hogy méretük alapján 3-300 mm vastagok, 1500-2500 mm szélesek és 2000-12000 mm hosszúak is lehetnek, vagyis tényleg nagy választékkal állunk szemben.

Én teljes bizalommal kerestem fel ezt a céget ajánlatkérés céljával, és igazán boldog voltam, amiért gyorsan és tökéletes szakértelemmel végezték el a rájuk bízott feladatot. Az Acélpartner Kft. valóban a legjobb választás, ha acél lemezek vágatásán vagy vásárlásán gondolkozunk.