Eddigi életem jelentős részét a fővárosban vagy annak közvetlen közelében éltem le, úgyhogy amikor a feleségemmel felvetődött, hogy hagyjuk itt a zajt, a koszt és a zsúfoltságot, több, mint boldog voltam, és feltétel nélkül belementem. Akkor még elképzelésem se volt, hogy mit vállalunk. Egy ház fenntartása egy lakáséhoz képest nagyjából olyan, mintha az ember gőtéket tartana, aztán hirtelen úgy dönt, hogy készen áll egy krokodilra is. Hát, mit mondjak, nem volt könnyű az átmenet. De azóta rengeteget fejlesztettünk, és a http://napelempalyazatok.hu weboldalnak köszönhetően már a következő nagy projekt is ki van tervelve, lassan az utolsó részletéig.

A történet ott kezdődött, hogy egy meglehetősen rossz állapotban lévő házat sikerült megvenni, mert ez fért bele a költségvetésünkbe. Kellett egy-két drasztikus lépést tenni annak érdekében, hogy lakhatóvá váljon, hiszen évek óta nem használta senki, márpedig egy épület legnagyobb ellensége a lakatlanság. Tettünk pár sokkoló felfedezést, és volt, amit nagyon hirtelen kellett megoldani. Mivel továbbra sem úszunk a pénzben, úgyhogy a munkák jelentős részét a magunk két kezével végeztük el, de annál inkább a magunkénak érezzük. Viszont van egy olyan fejlesztés, amit már nem fogunk tudni a saját erőnkből fedezni, de mindenképpen szükségünk van rá, hiszen minden megtakarítható fillérre szükségünk van. Ez pedig a napelem-rendszer telepítése, amiben nagy segítségünkre volt (és lesz) a http://napelempalyazatok.hu.

http://napelempalyazatok.hu

Egy munkatársam ajánlotta a figyelmembe az említett oldalt, nem sokkal az után, hogy otthon szóba került, én pedig bent is meséltem a terveinkről. A kolléga mondta, hogy ennél jobb tájékoztatást keresve sem találnánk, csomó másik helyen tele van humbuggal meg pontatlansággal a tájékoztatás, itt viszont feketén-fehéren az van leírva, amire szükségünk lehet. El is mentettem a telefonom böngészőjében a kedvencek közé, hogy el ne felejtsem. Otthon aztán mind a ketten nekiveselkedtünk, és ki-ki a maga tempójában átnyálazta az egészet töviről hegyire. Végül nagyjából ugyanazokat tartottuk a legfontosabbnak: a házunk jó tájolású, sok olyan hely van a tetőn, ahová paneleket lehetne szerelni, és a villamoshálózat sincs túl messze, nem kell hosszan kivezetni, és bírni is fogja, mert más házakon is láttunk már a környéken. Sajnos annyi pénzünk belátható időn belül nem lesz, hogy önerőből fedezni tudjuk az egészet, úgyhogy a kamatmentes hitel a legjobb megoldás a számunkra. Így ha hosszú évek alatt is, de biztosak lehetünk benne, hogy megtérülő lesz a befektetésünk.

Szerencsére a http://napelempalyazatok.hu üzemeltetői rettentő segítőkésznek bizonyultak amikor kapcsolatba léptünk velük, minden még nyitott kérdésünkre szakszerű választ kaptunk, és még a hitelkérelem intézésében is tudnak nekünk segédkezni. Kincs az ilyen cég, nem szabad semmiképpen veszni hagyni! Azóta megjött az értesítő, hogy a kérelmünket elfogadták, szóval az akadályok papír alapú része elhárult, már csak azt kell megvárnunk, hogy sorra kerüljünk, és a mi tetőnkön is el tudjon kezdeni teljes erővel dolgozni a napelemes rendszer!